György

TransforMusic John Lennon Emlékverseny

2005.02.19. 00:00

Programkereső

2005. október 9-én lesz 65 éve, hogy megszületett, s december 10-én lesz 25 éve, hogy New York-ban meggyilkolták John Lennont. Emlékére nemzetközi zeneszerző versenyt hirdet a Transformusic Kft. A részletek az alábbiakban olvashatók.
41605b52-3862-4540-9d66-6f89a1b32053

A pályaműnek valamely John Lennon által szerzőként vagy szerzőtársként jegyzett könnyűzenei alkotás felismerhető részére (pl. dallami vagy ritmikus elemére vagy más paraméterére) kell épülnie, amelyet szerzője a klasszikus zene eszközrendszerével alakít eredeti, új kompozícióvá.

A pályamű apparátusa tetszőleges: a szólóhangszertől a szimfonikus zenekarig terjedhet. A mű énekszólamot nem tartalmazhat, időtartama minimum 10, maximum 20 perc lehet, és nem lehet már nyilvánosságra került (bemutatott vagy kiadott) kompozíció. A kottában feltüntetendő az idézett mű szerzője és címe. Amennyiben a Lennon-műre való hivatkozás csak töredéknyi, s így idézetnek minősül, az eredeti szerzői jog tulajdonosától nem szükséges engedély; amennyiben a szerző hosszabb, összefüggő zenei részletet használ fel, a szükséges engedély beszerzése a zeneszerző feladata és felelőssége. Az engedélyt ilyen esetben csatolni kell a pályázathoz.

A pályázó szerzőt korhatár nem köti. Egy szerző egy művel pályázhat. A pályázat jeligés. A partitúrát 5 (öt) példányban kell eljuttatni a verseny címére. A szerző neve és címe (lehetőleg e-mailje és/vagy telefonszáma), továbbá életrajza és fényképe külön borítékban egy példányban csatolandó, amelynek tetejére a jeligét kell írni. A szerző vállalja, hogy díjnyertes pályaművének szólamanyagát határidőre a verseny rendezőinek rendelkezésére bocsátja. A kottán fel kell tüntetni az alapul szolgáló mű vagy művek címét.

A pályaművek beérkezésének határideje: 2005. június 30. A munkákat az alábbi címre kell beküldeni: Melissa 2001 Kft – Transformusic, 1406 Budapest, Pf. 92. Hungary.

A komolyzene neves képviselőiből álló nemzetközi zsűri 2005. augusztus 15-ig meghozza döntését. A díjnyertes pályaművek 2005 decemberében ünnepélyes díjkiosztó hangversenyen hangzanak majd el. A szervezők egyben felhívást tesznek közzé annak érdekében, hogy a műveket az évfordulóhoz kapcsolódóan minél több helyen adják elő szerte a világon. A hangverseny felvételét a verseny rendezői CD-n megjelentetik. A díjat nem nyert pályaműveket a rendezőség megőrzi. A díjak maximális összértéke: 1.500.000 Ft (kb. 6000 euro). A díjak számáról és értékéről a zsűri dönt.