Márk

Farsangi koncert Törleyvel

2005.02.22. 00:00

Programkereső

Farsangi koncertet rendeznek a Zeneakadémián február 22-én. Az est során Marton Évát és a Héja Domonkos vezette Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekart hallhatja a közönség. A Törley Szalon művészei közül Kertesi Ingrid énekesnő, Geiger György trombitaművész és Maros Éva hárfaművész lép fel. A koncerten szereplő vendégek sorában lesz Melis György, valamint a Berlini Filharmonikus Zenekar harsonaművésze, Stefan Schulz is.
22867487-0e3e-4e47-8046-cf6cd1b98e6d

A műsor egy része meglepetés: a klasszikus zenei repertoár slágerei mellett Dohnányi Ernő egy Magyarországon eddig ismeretlen kompozíciója, az Amerikai rapszódia is elhangzik. Marton Éva pedig olyan művek előadásával emeli majd az est fényét, amelyeket még sohasem hallott tőle a közönség. A különleges hangversenyen a Zeneakadémia Törley pezsgővel vendégeli meg a közönséget.

Törley Mária és férje, Ruszina László már több mint tíz éve szervezik mátyásföldi otthonukban a Törley Szalon előadóestjeit, amelyeken a magyar zeneművészet legkiválóbb művészei lépnek fel. A pezsgőgyáros Törley családból származó szobrászművésznő feladatának tekinti, hogy szalonjában tehetséges fiatalok is bemutatkozhassanak, ezért estjein és kiállításain rendszeresen lehetőséget ad pályakezdő zenészek és képzőművészek bemutatkozására. A farsangi rendezvényen megtekinthetők lesznek Törley Mária muzsikusokat ábrázoló szobrai is.