Márk

Művészeti Díj az Erdődy Kamarazenekarnak

2005.02.28. 00:00

Programkereső

Idén először adott ki Művészeti Díjat az Akadémia Klub Egyesület. A 2004-elején alapított kitüntetéssel járó diplomát és emlékérmet a klub tagjainak szavazata alapján Szefcsik Zsolt, a tíz éves Erdődy Kamarazenekar koncertmestere vehette át Kroó Norberttől, az egyesület titkárától.
3dc281ba-7e6d-4689-8374-fd05d748846f

Az ötszázezer forintos pénzjutalommal járó díj átadására az MTA Roosevelt téri Dísztermében került sor február 25-én, a Banchieri Énekegyüttes hangversenye előtt.

Szefcsik Zsolt a Fidelio munkatársának, Szuromi Fruzsinának így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetés számunkra ez a díj. Külön öröm, hogy elsőként kaphattuk meg, hiszen a klub és a zenekar kapcsolata több mint hat éves múltra tekint vissza. Az összegnek pedig máris megvan a helye, a Tavaszi Fesztivál keretein belül ugyanis hagyományainkhoz híven ismét ősbemutatóra készülünk. A visegrádi gondolat jegyében lengyel, szlovák és magyar szerzők darabjait játsszuk, lengyel karmester és cseh klarinétszólista közreműködésével. Lutoslawski, Penderecki, Peter Zagar, Weiner Leó és Josef Suk művei mellett először hangzik majd el Lickl György két miséje. Érdekesség, hogy a C-dúr „Dilettante” misét sokáig Mozart szerzeményének tulajdonították. A d-moll, ünnepi misében pedig tizenhét fúvós hangszerrel bővül a kamarazenekar.”