Ervin

Myrtill Jazz a Merlin Színházban

2005.02.28. 00:00

Programkereső

A jazz zenész generáció egyik feltörekvő, csillogó hangú énekesnője, Micheller Myrtillt, aki végre egy évtizednyi tapasztalatszerzés után elkészítette saját szólólemezét – I Just Found Out About Love címmel –, március elsején, este kilenc órától a Merlin Színház színpadán lép fel zenekarával.

A lemezen a jazz repertoár klasszikusaiból gyűjtött össze egy csokorra valót. Myrtillt eddig is figyelemmel kísérhettük a hazai jazz színpadokon, jazz fesztiválokon, hiszen számos különböző formáció élén vendégszerepel, de nagyobb népszerűséget inkább a hazai popzene hozott számára. Első ízben a Meseautó című film feldolgozásához készült filmzenével, amelyből egy teljes CD is készült az Escape zenekarral, ezen kívül Magyarország legnépszerűbb DJ párosával Náksi és Brunnerrel immár négy aranylemezt tudhat magáénak, amely nyilvánvalóan köszönhető az egyre látogatottabb Parádé rendezvénynek is. Rengeteg sztár mellett dolgozott vokalistaként is – több mint 30 zenei kiadványon hallható a hangja –, illetve a 2004-es Megasztár tehetségkutató énektanáraként is figyelhettük a munkáját.

f707e9d1-8d40-411c-bf68-360e2327fe93

Az I Just Found Out About Love című lemezt hallgatva mégis az az érzésünk, hogy a jazz zene Myrtillnek nagyon is sajátja, és átütő hatásúra sikeredett. Ehhez természetesen hozzájárulnak a zenésztársak is: Révész Richárd (zongora), Nagy Péter (bőgő), Kovács Zsolt (dob) és Bér Zsolt (trombita), akik Myrtillel együtt mindannyian diplomás, jazz főiskolát végzett művészek. Játékukon nem csak az érzelmesség, de a profizmus is azonnal hallatszik. Ugyan az amerikai jazz repertoár nagy része angol nyelven szólal meg, Myrtill nem titkolt terve, hogy idővel a magyar nyelvű örökzöldekből is elkészítsen egy hasonló hangulatú lemezt.