Emőke

Kirchkeszner Ágnes lesz a Millenáris Kht. kulturális programigazgatója

2005.03.02. 00:00

Programkereső

A Millenáris Kht. 2005 januárjában írt ki pályázatot a kulturális programigazgatói munkakör betöltésére. A pályázatra 12 pályamű érkezett, amelyeket több fordulóban egy hattagú szakértői testület bírált el. A pályázók közül – a testület egyhangú javaslatát figyelembe véve – a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója Kirchkeszner Ágnest kérte fel a kulturális programigazgatói feladatok ellátására.
39a37017-dd7d-4c35-8ac7-83e04d7d0a8a

Az új kulturális programigazgató feladata 2005. március 16-tól a Millenáris Park rendezvényeinek, művészeti eseményeinek, kulturális programjainak létrehozásához és működtetéséhez szükséges feladatok meghatározása és szakmai irányítása, valamint a Jövő Háza kiállítás és program tartalmi megvalósításában való részvétel lesz.

Kirchkeszner Ágnes közel 15 éve dolgozik aktívan a hazai kulturális életben. Jelentős tapasztalatokkal és ismeretekkel rendelkezik a kiállítás-szervezés és az előadóművészetek területén. Több hazai és nemzetközi fesztivál, kulturális projekt megvalósításában működött közre. 2000-ig a Műcsarnok társművészeti programjainak szervezője és sajtófőnöke volt, 1999-től vett részt projekt főtitkárként a Millenáris Park megvalósításában, az „Álmok álmodói – világraszóló magyarok” kiállítás tudományos kutatómunkáinak, kiállítás-szervezési és megvalósítási feladatainak koordinálásában, 2002 augusztusától a rendezvényprogramok művészeti vezetőjeként dolgozott. Részt vett a Holokauszt Múzeum előkészítésében, majd 2003 decemberétől a KOGART Ház operatív vezetőjeként tevékenykedett.