Konrád

Benkó Dixieland Band: When I’m sixty-four

2005.03.19. 00:00

Programkereső

A Raiffeisen Jazz Klub soron következő, április elsején, este fél nyolckor sorra kerülő koncertjén a Benkó Dixieland Band játszik az IBS Színpadán (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.). A vendégszólista Szalóky Béla (harsona) lesz.
0d633c72-cfd8-486b-bb2a-f0ec5e68c869

Az 1957-ben alakult, azóta megszakítás nélkül koncertező, külföldön is nevet szervett Benkó Dixieland Band a ’80-as évek elején, közvetlenül John Lennon halála után Beatles-emlékműsort adott a Magyar Televízióban. Ennek a tévéműsornak emlékezetes pillanata volt a When I’m Sixty-Four című Beatles-klasszikus dixieland-feldolgozása, amelyhez az akkor még fiatal muzsikusokat 64 évesre maszkírozták. Mivel az együttes alapítója és művészeti vezetője, Benkó Sándor éppen most 64 éves, a Benkó Dixieland Band pedig pályafutása 64. lemezénél tart, a csapat „leporolta” a negyedszázaddal ezelőtti Beatles-repertoárt, s beépítette egy új show-műsorba, amely eddig csak egyetlen alkalommal – tavaly novemberben, a Budapest Kongresszusi Központban – hangzott el.

A Benkó Dixieland Band tagjai: Benkó Sándor (klarinét, zenekarvezető), Halmos Vilmos (zongora, ének), Nagy Jenő (bendzsó), Kelemen Zsolt (bőgő), Kovacsevics Gábor (dob), Nagy Iván (pozan, ének), Zoltán Béla (trombita, szárnykürt). A koncert vendégszólistája a tradicionális dzsessz egyik kiemelkedő, fiatal hazai képviselője, a rendkívül képzett, sokféle fúvós hangszeren játszó harsona- és trombitaművész, Szalóky Béla.

Jegyár: 1100 Ft.