Zita, Mariann

Biztosított a Sziget Fesztivál jövője

2005.03.23. 00:00

Programkereső

Újabb három évre közterület-használati engedélyt adott szerdán a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága több fővárosi nagyrendezvény, köztük a Sziget Fesztivál és a Budapest Parádé megtartásához.

A kormánypárti többség elutasította Németh Zoltán (Fidesz) alelnök azon indítványát, hogy a rendezvényekhez kapcsolódó kereskedelmi-vendéglátói tevékenységek által elfoglalt területek után kérjenek térítést. Az ellenzéki politikus utalva arra, hogy másfél éve ezt az elvet alkalmazzák minden rendezvénynél, diszkriminatívnak tartotta ezt az eljárást a többi, ilyen kedvezményben nem részesülő rendezvénnyel szemben. A többség szerint e rendezvények szervezésébe már évek óta bekalkulálják a teljes mértékű ingyenes közterület-használatot. Nem támogatta a többség azt sem, hogy csak idén legyen ingyenes a vendéglátó területek közterület foglalása, a következő két évben fizessenek ezért.

A XI. kerület véleményének megismeréséig elnapolta döntését a testület a budai plázs szervezői által három évre kért közterület-használati engedély megadásáról. A kormánypárti képviselők szavazataival a bizottság tulajdonosi hozzájárulást adott a jövő évi margitszigeti úszó Eb megtartásához szükséges létesítmények, illetve a csatorna-beruházás építési munkálataihoz.