Klaudia

eMeRTon Díj 2005

2005.03.25. 00:00

Programkereső

A Petőfi Rádió gondozásában tizennyolcadik alkalommal osztják ki idén a Magyar Rádió Rt. eMeRTon Díjait. Az ünnepélyes díjátadás ezúttal is gálakoncert keretében történik majd, amelyet az MR Rt. Petőfi Rádiója szervez és rendez.
32f48175-3bb3-4c2e-9ddc-b98ada16d1a7

Az április 15-én, pénteken 19:00 órakor kezdődő rendezvénynek a néhány hónapja teljesen megújult Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpont színházterme ad otthont. Az ünnepi eseményt a Petőfi Rádió élőben közvetíti.

Az eMeRTon Díjat 1986-ban alapította a Magyar Rádió. Kezdeményezője a rádió Szórakoztatózenei Osztályának akkori vezetője, Bolba Lajos karmester volt, aki azt szerette volna, hogy legyen a magyar zenei életnek egy olyan elismerése is, amellyel a könnyűzenei műfajok szerzőit és előadóit díjazzák. Az eMeRTon Díjjal évről évre a legszélesebb műfaji skálán ismerik el a szólistákat és az együtteseket, a zeneszerzőket és a szövegírókat – a rock- és popzenétől a musical-en át a folkmuzsikáig.

Idén tizenegy kategóriában hirdetett győztest a Petőfi Rádió. A friss kitüntetettekkel kétszázharminchatra növekedett az elismerés birtokosainak száma.

Díjazottak:

Az év énekese: Demjén Ferenc
Az év musical énekese: Csonka Tünde
Az év folkénekese: Bognár Szilvia
Az év hangszeres szólistája: St. Martin
Az év együttese: Budapest Klezmer Band
Az év jazzegyüttese: Borbély Műhely
Az év zeneszerzője: Rakonczai Viktor
Az év szövegírója: Katona László
Az év felfedezettje: Dolhai Attila
Az év hangmérnöke: Járitz István
Életműdíj: Bradányi Iván