Csilla, Noémi

Hírességek Szolnokon

2005.03.29. 00:00

Programkereső

Kényeztetésre nem lehet panasza a zenekedvelőknek a tizenharmadszor megrendezett Szolnoki Zenei Fesztiválon, amelynek történetében többször volt rá példa, hogy egy-egy világhírű külföldi művész kizárólag Szolnokon adott koncertet. Nem csoda, ha a fellépők kedvéért a környező országokból is jönnek a zenebarátok.

Itt járt többek között Maurice André trombita-, Isaac Stern hegedű-, Jean Pierre Rampal fuvola-, Fischer Annie zongoraművész, de énekelt már Szolnokon Rost Andrea, Kincses Veronika, Kováts Kolos. Emlékezetes estet adott a King's Singers ének-, a Mojszejev Táncegyüttes, a Budapest Klezmer Band.

A május 10-ig tartó idei kínálat is már-már zavarba ejtően, bőséges. Ma este hét órakor a Belvárosi Nagytemplomban énekel a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara. A kórus az Európa Nagydíj és a Magyar Örökség-díj méltó tulajdonosa. Április 4-én a Szigligeti Színházban romantikus operagálán az Állami Operaház vezető művészei, Sümegi Eszter, Kertesi Ingrid, Fekete Attila lépnek fel. A megyeháza dísztermében április 6-án este a négytagú Liszt-díjas Auer Vonósnégyes, 12-én Frankl Péter, Londonban élő zongoraművész, 19-én a kísérletező művészként ismert Kárászy Szilvia harangjátékkal mutatkozik be. A színházban április 25-én az ExperiDance Tánctársulat A fém legendáját adja elő. Ugyanitt hallható május 3-án a Miskolci Szimfonikus Zenekar Rico Saccani vezényletével. Május 10-én a 25 éves Győri Balett előadása zárja a zenei csemegéket kínáló produkciók sorát.