György

Öt éves a Klezmer R’s együttes

2005.03.30. 00:00

Programkereső

A Klezmer R's együttes 2000 áprilisában alakult. Lendületes zenéjüket változatos hangszerelési megoldások színesítik. Az együttes nem csak a műfaj hagyományos európai, hanem az orosz, a héber, sőt a modern New Orleans-i klezmert is megismerteti közönségével. Így szinte minden műfaj teljes spektrumát átívelő, sokszínű képet adnak a világméretű klezmer-jelenségről.
9b5278f3-fd49-4db3-abb0-12dbd82a890b

A zenekar megalakulása után egy évvel, 2001-ben megnyerte a Kapolcs – Művészetek Völgye tehetségkutató versenyt. Az együttes ötödik születésnapját április 2-án ünnepli a Fonó Budai Zeneházban. A koncert után táncház lesz, ahol kicsik és nagyok egyaránt könnyedén elsajátíthatják a haszid táncok alapjait.

Az együttes tagjai: Rick Róbert (zongora, zenekarvezető), Rick Zsófi (ének, hegedű), Szilágyi Orsi (clarinet), Valentiny Gábor (blockflöte, harmonica), Molnár Botond (gitár, ének, szájharmonika), Vasvári Béla (basszusgitár), Pfeiler Ferenc (dob). A koncert vendége Csizmadia Dóra (fuvola) lesz. A tánctanár Romvári Anna. A koncertre és táncházra a belépőjegy ára 1000 forint.