Eleonóra

Indonéz est a szumátrai áldozatok támogatására

2005.04.05. 00:00

Programkereső

A múlt év végi cunami katasztrófája után márciusban erős földrengések rázták meg az indonéziai Szumátra szigetének északi és nyugati tartományait. Az indonéz Dharmasiswa művészeti program magyar ösztöndíjasai április 9-én 19:30-tól segélykoncertet szerveznek a károsultak megsegítésére a XII. kerületi Művelődési Házban (Csörsz u. 18.).
b691b8b9-47b8-4484-9bcc-23608f1e7b01

A Dharmasiswa programot az indonéz kormány kulturális minisztériuma tartja fenn azzal a szándékkal, hogy tehetséges és nyitott szellemű fiatalokat hívjon meg a világ minden tájáról, akik közvetlen közelről tanulmányozhatják a szigetország sokszínű kultúráját.

A segélykoncert előadói fiatal magyar zenészek és táncosok, akik a jávai és balinéz színpadi és templomi előadóművészetnek kötelezték el magukat. A közreműködők között lesz a Wirama Jaya (balinéz bambuszgamelán-zenekar), a Topong Bang (jávai gamelánzenekar), valamint a Pujanggan, a Bidadari és a Kirana tánccsoportok. Művészeti vezető: I Gede Putra Widyutmala, Magyarországon élő balinéz táncművész és gamelánmester.

Az est során a közönség megismerkedhet Jáva és Bali tradicionális táncművészetének elemeivel, illetve a hagyományos indonéz zenekultúra jellegzetes együttesének, a gamelánnak hangzásvilágával. A befolyt összeget a szervezők közvetlenül a Nemzetközi Vöröskereszt indonéziai tagozatának bankszámlájára utalják. Belépők 1200 forintos áron a helyszínen vásárolhatók. További információk a 319-9854/208-as telefonszámon kaphatók.