Eszter, Eliza

A Budapest Fesztiválzenekar meghirdette 2005/2006-os évadjának terveit

2005.04.09. 00:00

Programkereső

Körner Tamás, a zenekar igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a nagy érdeklődés miatt jövőre műsoraik többségét háromszor is eljátsszák, kétszer a Nemzeti Hangversenyteremben, egyszer a Zeneakadémián. Ez utóbbi koncertek szombat délután lesznek, lehetővé téve, hogy a vidékiek, a családosok és az este nehezen mozdulók is hallhassák a Fesztiválzenekart.
aef595e3-f417-4126-b8b2-9a3f29281cf1

A nemzetközi zenei élet több kiválósága lép fel a zenekarral Budapesten, így Radu Lupu, Marjana Lipovsek, Emanuel Ax, Borisz Berezovszkij, Lang Lang, Jiri Belohlavek, Pinchas Steinberg, Nathalie Stutzmann, Paul McCreesh és Lisa Milne. Az évad 2005 szeptemberében a Mahler Ünnep hangversenyeivel indul. Folytatódnak a zenekar sikeres sorozatai, a Haydn-Mozart zenekari koncertek, amelyek a nagyobb befogadóképességű Zeneakadémiára költöznek, a gyerekek kakaókoncertjei, az egyforintos koncertek, a „Vasárnapi kamarazene” sorozat. „Kamarazenekari délutánok” címmel új, vasárnap délutáni sorozat indul a zenekar székházában.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától kapott támogatás segítségével az eddigieknél többször lép fel a zenekar vidéken. Fischer Iván együttese jövőre három földrész tizenöt országába kapott meghívást, köztük a New York-i Carnegie Hallba, Tokióba, Londonba, Torontóba, Párizsba, Bécsbe és az Edinburgh-i Fesztiválra.

A zenekar a 2005/2006-os évadra ötféle bérletet hirdet meg, ezek április 11-tõl a BFZ titkárságán és az interneten (www.bfz.hu), április 20-tól az ismert jegyirodákban vásárolhatók meg.