Zsuzsanna

Harry Potter, Superman és társaik a Nemzeti Hangversenyteremben

2005.04.19. 00:00

Programkereső

A Budapest Film Orchestra kasszasikernek számító filmek zenéit játssza május 8-án 20:00-tól a Nemzeti Hangversenyteremben. A rendhagyó koncerten többek között a Csillagok háborúja, Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Harry Potter, a Superman, a Távol Afrikától, a James Bond – Halálvágta, A Keresztapa, a Star Trek és A gyűrűk ura kísérőzenéiből hangzanak el részletek.
c33a15cf-0ded-4b99-b983-1b4a6f991349

Az elsősorban stúdiózenekarként működő Budapest Film Orchestra több mint tíz éve filmzene-felvételek közreműködője, de részt vett Barry White turnéin, játszott Engelbert Humperdinck, Dionne Warwick és Richard Clayderman hangversenyein, s azon a nagyszabású Bizet–Malek–Nagy: Carmen cross-over koncerten is, amelyen a szólisták Al Di Meola, Horgas Eszter, Malek Andrea és Csengeri Attila voltak.

Az est karmestere, a különleges filmzenei életművéről híressé vált Nicholas Dodd kitüntetéssel végzett a londoni Királyi Zeneakadémián. Sok kísérőzenét hangszerelt és vezényelt, több popegyüttes dalait hangszerelte, valamint számtalan rádiós és televíziós reklámzenét írt. A nevéhez fűződő nagyjátékfilmek listája olyan alkotásokat foglal magában, mint a Csillagkapu, A függetlenség napja, a Godzilla, a Halálos fegyver 4., A múmia, valamint olyan James Bond-filmeket, mint A holnap markában, A világ nem elég és a Halj meg máskor. Legutóbbi munkái – a Trójai Heléna, a János evangéliuma és a Szahara – mellett George Michael új albumára is írt dalokat.