Zsuzsanna

Beszélgetés a Timár-módszerről

2005.04.23. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza és a Magyar Pedagógiai Társaság Hagyományismereti Szakosztálya nyilvános beszélgetést szervez Timár Sándor koreográfus-néptánc pedagógussal a "Timár-módszerről". A rendezvényre április 29-én 17:0 0 órakor kerül sor az ELTE TOFK 123-as termében (XII. Kiss János altábornagy u. 40.).
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

Az immár harmadik éve működő rendezvénysorozat néphagyománnyal foglalkozó, néptáncot, népi játékokat tanító pedagógusok (többségében óvónők és tanítók) szakmai továbbképzése, olyan "műhely", ahol a hasonló érdeklődésű szakemberek rendszeresen találkozhatnak.

A Timár Sándorral folytatott beszélgetés ennek a rendezvénysorozatnak a része. Az Állami Népi Együttes egykori vezető-koreográfusa, a táncházak születésének meghatározó személyisége most táncpedagógusi munkáságát mutatja be az érdeklődőknek. Hogyan formálja a gyermek bontakozó személyiségét a tánc? Hogyan lehet gyerekekkel elsajátíttatni táncos anyanyelvünket? Miért éppen a magyar néptánc segítségével tapasztalhatják meg a gyerekek a tánc örömét és szépségét? A résztvevők ezekre a kérdésekre keresik a választ a beszélgetés és videóvetítés segítségével. Házigazda: Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza munkatársa.