Gábor, Karina, Ders

Művészeti ösztöndíjakat alapított Újbuda önkormányzata

2005.04.30. 00:00

Programkereső

A „Maecenas” ösztöndíjak célja, hogy segítse a kerületben élő művészek alkotómunkáját, művészi fejlődését. A fiatal művészek pályakezdéséhez külön pályakezdő ösztöndíjjal kíván hozzájárulni Újbuda önkormányzata.
49283cfe-61fb-49c4-b634-d7db81e13af1

A művészek háromféle kiírásra pályázhatnak: a „Maecenas” alkotói, a „Maecenas” egyszeri alkotói, vagy a „Maecenas” pályakezdő ösztöndíjra. Az alkotói ösztöndíjra az pályázhat, aki legalább öt éve – pályakezdő ösztöndíj esetén három éve – a kerületben lakik. Az alkotói ösztöndíj egy évre adományozható, havi összege minimum 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint. Az egyszeri alkotói ösztöndíj meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható, összege 400-600 ezer forint lehet.

A pályakezdő ösztöndíj annak adományozható, aki a pályázati kiírás közzétételekor a 35. életévét még nem töltötte be, de már önálló művészeti tevékenységet tud bemutatni. Az egy évre adható támogatás havi összege 40-60 ezer forint között lehet. Az ösztöndíjat az Önkormányzat Kulturális Bizottságának javaslata alapján a Képviselő-testület adományozza. A rendelet teljes szövege az alábbi honlapon a rendeletek között olvasható.