Emil, Csanád

A Győri Symphonic Band tavaszi koncertje

2005.05.02. 00:00

Programkereső

A Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány május 3-án, kedden 19 órai kezdettel a Richter-teremben (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.) rendezi a Győri Symphonic Band tavaszi koncertjét.
cbc4d0aa-5548-497e-b4ca-76c96ca45686

Az együttes Clifton Williams: Festival; Jan Van der Roost: Canterbury Chorale; Davor Bobic: "Zagorske slike"; Hidas Frigyes: Ünnepi zene és Alfred Reed: V. szvit című műveit adja elő. Az est vendégkarmestere Sajti Erzsébet, a Győri Symphonic Band karmestere Szabó Ferenc. A zenei eseményre a belépés díjtalan.

A Győri Symphonic Band 1998-ban alakult a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, az egykori Széchenyi főiskola - a mai Széchenyi István Egyetem - és az Universitas-Győr Alapítvány közös szervezésében. A két oktatási intézmény ütősei és fúvósai vesznek részt a zenekar munkájában, és ez számukra egyúttal a zenekari gyakorlatot is jelenti.

A 2002 nyarán rendezett meghívásos XXV. Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál keretében tartott zenei versenyen a Győri Symphonic Band I. helyezett lett, és emellett megkapta a tizenhat résztvevő együttes közül háromnak odaítélt jubileumi kiemelt gyémánt minősítés egyikét. "A fesztivál legjobb karmestere" címet a győri együttes vezetője, Szabó Ferenc kapta. A győri fúvósegyüttes nyerte el a Magyar Művelődési Intézet különdíját is.

A Győri Symphonic Band az egyetem zenetanár szakos hallgatói, illetve a konzervatórium diákjai mellett számít az intézmény más szakjain tanuló hallgatók, a városban élő fúvósok, ütősök tevékeny közreműködésére, részvételére a zenekar munkájában.