Orbán

Ando Drom Zeneház

2005.05.06. 00:00

Programkereső

A Roma Parlament Harlem Színpada (1084 Budapest, Tavaszmező u. 6.) ad otthont május 6-án és május 20-án este nyolc órától a nagyvárosi cigány folklór európai rangú képviselője, az Ando Drom együttes koncertjének.
e5e9ea73-7988-457f-ac49-e0a5de2d1216

Játékuk egyesíti magában a gyökereket és a modernitást, a szellem nyitottságát és intelligenciáját. A műfaj klasszikusának számító, húszéves fennállását ünneplő zenekar többször megújult már Zsigó Jenő vezetése alatt, és máig megőrizte kísérletező kedvét. Zenéjük legnagyobb értéke abban rejlik, hogy tapasztalataikra alapozva műfaji, technikai korlátokat nem ismerve, zseniális ízléssel ötvözik a különböző stílusokat. Az Ando Drom nem tervez és vállal túl sokat, egyszerűen csak teszi a dolgát: „bontogatja a különböző embereket elválasztó falakat.” A ma esti koncertjével az együttes nem „elegáns étterembe” kívánják vezetni a közönséget, hanem oda, „ahol a cigányság a maga kedvére, a maga élvezetére zenél, hol magyarul, hol a saját nyelvén”. A megszokott magas színvonalon, kicsiszolt hangzásban a folyamatosan frissülő Ando Drom–repertoár legszebb darabjait szólaltatják meg.

A most induló Ando Drom Zeneház kéthetente pénteken lesz a Roma Parlamentben. További időpontok: június 3, 17, július 1, 15, 29, minden alkalommal este nyolc órától.

(A koncertre a belépés ingyenes.)