Orbán

Nyári CMI-koncertek

2005.05.14. 00:00

Programkereső

A Concert Masters International szervezőiroda jóvoltából idén nyáron is több külföldi, fiatalokból álló együttes látogat Budapestre. Június 1. és július 31. között tíz amerikai és egy angliai kórus, illetve zenekar lép fel Budapest neves koncerthelyszínein.
3a4823ce-ddd8-4b08-8c59-5dd24d536c52

Június 1-jén a Mátyás templomban az Indian Springs School Chamber Choir (USA), 18-án a Zeneakadémián a Pittsburgh Youth Symphony Orchestra (USA), 19-én a Nemzeti Hangversenyteremben a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekarok Encore Kamarazenekara (USA) ad hangversenyt. 20-án a Nádor teremben az amerikai Peninsula Girls’ Choir-hoz két magyar kórus is csatlakozik: a budapesti Ady Endre Gimnázium Ifjúsági Vegyeskara és a komlói Kodály Gyermekkórus. Június 22-én a Lakeshore Chorale (USA) lép fel a Mátyás-templomban, másnap pedig az El Camino Youth Symphony Orchestrával (USA) a Zeneakadémián találkozhat a közönség.

A CMI és a Budavári Nyári Fesztivál közös szervezésében a Schaumburg Youth Symphony Orchestra (USA) koncertezik a Hadtörténeti Múzeumban június 24-én. Július 4-én a Szent István Bazilika ad otthont a Cantata Academy Chorale (USA) hangversenyének, majd 13-án a San Diego Festival Chorus (USA) előadására kerül sor a Mátyás-templomban. 20-án és 24-én a Zeneakadémián, illetve a Hadtörténeti Múzeumban mutatkozik be az Angliából érkező Cambridge University Symphony Orchestra. Július 31-én az amerikai Wisconsin Youth Symphony Orchestra fellépése zárja a sorozatot a Hadtörténeti Múzeumban.

(Figyelem! A Cambridge University Symphony Orchestra lemondta koncertjeit! 2005. 06. 09.)