Hella

Roma Zeneszerzők a Roma Parlamentben

2005.05.18. 00:00

Programkereső

A sorozat következő koncertjén a Bop-Bee Trio és Ifj. Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista estje lesz hallható a Roma Parlament Sarasate koncerttermében (1084 Budapest, Tavaszmező u. 6.) május 26-án, este nyolc órától. Az esten közreműködik Lakatos Peczek András (dob), Orbán György (bőgő) és Lakatos Erika (ének).

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla édesapja, Szakcsi Lakatos Béla nyomdokain járva szintén a zongorát választotta hangszeréül. Hatéves korától klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, tizenhat évesen pedig a jazz zene mellett kötelezte el magát. Miközben a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz tanszakán tanult, különböző fesztiválokon már olyan neves magyar zenészekkel játszott együtt, mint Tomsics Rudolf, Kőszegi Imre, Pecek Lakatos Géza.

2001-ben alakult az egyik jelenlegi formáció, a Bop-Bee Trio, amely saját számok mellett a klasszikus trió formációban modern hangvétellel játszik. Számos fesztiválon, klubban léptek már színpadra, 2003-ban a bukaresti, illetve a brassói fesztiválon arattak hatalmas sikert.