Bernát, Felícia

A Budapest Klezmer Band a beteg gyermekekért

2005.05.19. 00:00

Programkereső

A Budapest Klezmer Band is részt vesz a Petőfi Rádió jótékonysági árverés-sorozatában, amellyel a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civil szervezet tevékenységét segítik. A zárólicit május 21-én 10.00-12.00 óráig lesz a Petőfi adón.
f392d6b0-e8d5-4e64-8f11-977fc57e2792

Az Adomány hagyomány nevű jótékonysági árveréssorozatban népszerű közéleti emberek, művészek és eMeRTon-díjas zenészek kedvenc tárgyaira licitálhatnak a hallgatók. A Budapest Klezmer Band tagjai egy-egy színpadi mellényt és kalapot, egy klarinét-fúvókát és egy gyerekméretű harmonikát ajánlottak fel erre a célra.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civil szervezet nyári táborában ötven szervátültetésre váró, illetve a műtéten már túlesett gyerek nyaralhatna egészséges testvéreivel együtt. Ilyesmire ritkán van alkalom, pedig nagyon fontos, hogy azok a fiatalok, akik éveket töltöttek el művese-géphez láncolva, majd új szervhez jutva egy ideig alig mozdulhattak ki otthonról, úgy tölthessék idejüket, mint egészséges kortársaik. A nyaralás alatt változatos programok, sportversenyek keretében bebizonyíthatják, hogy ők is képesek teljes életet élni úgy, mint mások.