Orbán

Szabadtéri mozivá és színházzá változik a Kossuth tér

2005.05.19. 00:00

Programkereső

Első pillantásra csak egy szabadtéri mozinak tűnhet, de jóval több annál a Tér-Film-Zene Fesztivál, melyet ezen a nyáron is a Kossuth téren rendeznek meg. A helyszín maga is tiszteletet parancsol, ezt tudják a szervezők is. Olyan műsort kínálnak, amely megfelel a hely szellemének.

Öt hétre szabadtéri mozivá, vagy talán színházzá is változik nyáron a Kossuth tér - tudhattuk meg Szinetár Miklóstól a tájékoztatón. Az immár második alkalommal megrendezendő Tér-Film-Zene Fesztivál ingyenes programsorozata keretében július 8-a és augusztus 7-e között estéről-estére szórakoztató filmeket tekinthet meg a Parlament előtt a közönség. Pontosabban már délután öt órakor kezdődnek a vetítések gyermekeknek szóló összeállításokkal.

Mintegy 1500 néző kísérheti figyelemmel kényelmes székekben, két óriáskivetítő segítségével a műsorokat. A felnőtt program: a mai filmek vetítését követően könnyed, színházi előadások, vagy jeles zenei események, operák, balettek, koncertek felvételeivel folytatódik.

A részletekről és a késő esti műsorról Bányai Gábor programigazgató számolt be:

- Van négy, vagy öt olyan operafelvétel világsztárokkal, ami Magyarországon még soha nem volt látható, egy Rózsalovag, egy Don Carlos, egy Don Giovanni, Falstaff. Megmérkőzik egymással - persze csak idézőjelben - Kobajasi Kenicsiro és Herbert von Karajan. Mind a kettejük vezényletével Beethoven valamennyi szimfóniája elhangzik, de ezen kívül Mozart, Brahms, Beethoven, Ravel és utána van egy némafilm-program minden este tíztől, a magyar némafilm kincs legjava, és olyanokat láthatunk, mint Fedák Sári, Jávor Pál vagy Beregi Oszkár.

A kulináris élvezetekben is elmerülhet az érdeklődő, egy patinás belvárosi étterem konyhája biztosítja ehhez a feltételeket, természetesen ezt már nem ingyen, de az ígéretek szerint meglehetősen fogyasztóbarát áron teheti.