Bernát, Felícia

Jazztavasz - félidőben

2005.05.20. 00:00

Programkereső

Már csak négy nap van hátra a május 16-án kezdődött Jazztavaszból. A Művészetek Palotájában zajló rendezvénysorozat keretében ma este Magyar-amerikai jazzgálára, holnap pedig a Szakcsi Hungarian Gipsy Show című produkcióra kerül sor.
3052de2d-0aae-42a6-a03d-84fad8978344

A Jazztavasz 2005 fontos célkitűzése, hogy a jazzt integrálja a Művészetek Palotája sokszínű programkínálatába. A nyolcnapos fesztivál azt szeretné érzékeltetni, hogy a jazz – a még ma is élő tévhitekkel szemben – nem elvont, nehezen érthető rétegzene, hanem eleven, sokszínű, szerteágazó, egyre gazdagodó zenei kifejezési forma.

A Fesztivál Színházban a ma 20:00 órakor kezdődő jazzgálán David Friedman (vibrafon), László Attila (gitár), Borbély Mihály (szaxofon), Oláh Kálmán (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár) és Szendőfi Péter (dob) lép a közönség elé.

A Szakcsi Hungarian Gipsy Show ősbemutatójára a Nemzeti Hangversenyteremben kerül sor május 21-én 20:00 órától. A rendezvény fellépői az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Orbán György (nagybőgő), Lakatos Pecek András (dob), Farkas Ilona (ének), Rostás Mónika (ének), Szalóki Ági (ének), Balogh Gusztáv (ének), id. Kovács Antal „Gojma” (ének), ifj. Kovács Antal „Anti” (ének), Lantos Zoltán (hegedű), Horváth Kornél (ütőhangszerek), valamint táncosok lesznek.