Eszter, Eliza

Friss hírek a Rádió Zenei Együtteseiről

2005.05.24. 00:00

Programkereső

A Magyar Rádió Énekkara Hannoverben vendégszerepel, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara pedig jótékonysági hangverseny keretében lép a közönség elé május végén.
b28727b0-242d-4398-8448-a14191e33a17

A Strausz Kálmán vezette Rádióénekkar a Norddeutscher Rundfunk meghívására utazik Németországba. A hamburgi és hannoveri székhelyű rádió tavaly már két alkalommal − novemberben és decemberben − vendégül látta a kórust. Az együttes negyvenhat énekese az NDR Énekkarával és Szimfonikus Zenekarával közösen az idén száz éve született Michael Tippett angol zeneszerző "A Child of Our Time" című kompozícióját adja elő május 27-én az NDR hannoveri hangversenyterem-stúdiójában. A hannoveri koncert karmestere Howard Griffiths, az énekes szólisták Gweneth-Ann Jeffers (szoprán), Benjamin Hulett (tenor) és Martin Snell (basszus) lesznek.

Jótékonysági hangversenynek ad otthont a Zeneakadémia nagyterme május 28-án este fél nyolckor. A „Béres a daganatos betegekért” program keretében a Magyar Rádió és a Béres Alapítvány közösen szervezi a koncertet. A bevételt az emlőrák elleni küzdelem támogatására fordítják. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Vásáry Tamás zongoraművész-karmester vezényletével Lalo Spanyol szimfóniáját és Kodály Fölszállott a páva – változatok magyar népdalra című kompozícióját játssza majd Az est szólistája Lendvai József hegedűművész lesz. A művészek honoráriumukat felajánlották a jótékony célra.