Júlia, Rita

Budapesti Bach-hét 2005

2005.05.30. 00:00

Programkereső

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Budapesti Bach-hetet június 6. és 12. között. A rendezvénysorozat helyszíne ezúttal is a Deák téri evangélikus templom lesz; valamennyi koncert 19:00 órakor kezdődik.
51f89f6e-e195-4915-bf4a-49c84c38b392

Június 6-án, 8-án és 11-én kamarakoncertek szerepelnek a rendezvény programján. Az elsőn Ábrahám Mária (hegedű) és Dobozy Borbála (csembaló), a másodikon Ittzés Gergely (fuvola), Adéla Stajnochrová (hegedű) és Papp Rita (csembaló), a harmadikon Csalog Benedek és Christine Schornsheim (csembaló) lép a közönség elé. Június 7-én Bán István, 9-én Krzysztof Latala orgonaestjére kerül sor; utóbbin Kamila Zajickova énekművész közreműködik. Június 10-én Banda Ádám hegedűestjét hallgathatják meg az érdeklődők. Június 12-én kantátaest zárja a 16. Budapesti Bach-hetet, amelynek keretében a Lutheránia Énekkar, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok, valamint Zádori Mária (szoprán), Gémes Katalin (alt), Timothy Bentch (tenor), Moldvay József (basszus), Trajtler Gábor (orgona) lép fel Kamp Salamon vezényletével.

A Bach-hetet Jékely Zsolt, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának főosztályvezető-helyettese nyitja meg június 6-án 19:00 órakor. A hivatalos megnyitást megelőzően június 4-én 10:00 órakor Dr. Kamp Salamon bevezető előadást tart a záróhangversenyen elhangzó három kantátáról (BWV 91, 92 és 93). Az előadás színhelye a parókia épületének első emeletén található gyülekezeti terem lesz.

A belépés minden hangversenyre díjtalan, adományokat köszönettel elfogadnak a szervezők. A Deák téri evangélikus templom hagyománya szerint a zeneszámok között rövid igehirdetés hangzik el. A hangversenyek helyszíne a templom udvari bejáratán keresztül tolókocsival is megközelíthető.

A részletes program az alábbi címen érhető el.