Béla

Womufe 2005

2005.06.10. 00:00

Programkereső

A WOMUFE Világzenei Fesztivál keretében az idei évben július 5-én a Habana Son Club és a Sonora Universal de Cuba varázsol forró hangulatot a Budai Parksznípadra.
f5b73ace-5088-42ae-a637-9ca704bdf646

Immár harmadik alkalommal lehetünk tanúi a Festival Cubano rendezvénynek Budapesten. Július 5-én este nyolc órától világszerte ismert havannai zenekar, a Habana Son Club lép színpadra, amely a legismertebb és legnépszerűbb kubai muzsikusokból alakult. Az együttes zenei gyökerei és speciális ritmusvilága nemc sak a legnépszerűbb kubai zenei forma, a „son”, hanem a szintén népszerű cha-cha-cha, danzon, bolero és a salsa ritmusokig és zenei formákig nyúlnak vissza. A mára már Európa szerte ismert zenekar tagjai a Habana Son CIub megalakulása előtt olyan világhírű együttesekkel muzsikáltak együtt, mint a legendás Sierra Maestra, az Orchestra Reve, a Rumba Habana vagy a Banda Meteore. A WOMUFE révén már Magyarországon is ismert együttes tagjai idén legújabb albumuk zeneanyagát adják elő, de saját zenéjük mellett Compay Segundo (Buena Vista Social Club), Adalberto Alvarez, Juan Almeida, Solina Carrillo és Miguel Matamuro szerzeményeiből is hallhatunk megszokott fergeteges előadásukban.

Az együttes koncertje előtt, hét órától a Sonora Universal lesz hallható: egy vokális együttes és egy hagyományos „son” zenekar, a Proposisón keveréke, hiszen előadásukban a kubai zene fáradhatatlan lüktetését egy ötszólamú vokál teszi még izgalmasabbá. Az együttes első alkalommal látogat Magyarországra, de a Sonora Universal tagjai Kubában és máshol a világon hatalmas sikereket könyvelhettek már el. Két muzsikus közülük a világhírű kubai kórus, az „Orfeon de Santiago de Cuba” tagjai is egyben. A zenekar darabjait Jose Miguel Aza írja, aki napjaink egyik legelismertebb son-szerzője. A zenekar tagjai: Jose Miguel Aza (bass, backing vocals, director), Pedro Gala (guitar, backing vocals), Armando Martínez (trés cuban guitar, guitar), Rafael Revilla (percussion, backing vocals), Antonio Gonzalez (lead vocals, maracas), Eduardo Rosario (flute).

(Jegyek kaphatók a Budai Parkszínpad pénztárában és többnyire minden ismert jegyárusító helyen. A koncertet minden időjárási körülmények között megtartják, esőnap nincs. A jegyárak egységesen 4.000 forintba kerülnek.)