Emma

A zongoránál: Amerika külügyminisztere

2005.06.15. 00:00

Programkereső

Jótékonysági koncerten lépett fel Condoleezza Rice június 11-én a Kennedy Centerben. Amerika külügyminisztere Tom Lantos unokáját, a súlyos betegségben szenvedő Charity Sunshine szopránénekesnőt kísérte zongorán.
d4c46833-3459-45a0-81b3-8e02cbf1fa3e

Rice elsősorban zenetanár édesanyjától örökölte zenei tehetségét. Keresztneve is a muzsika világából, az olasz „con dolcezza” („édesen”) zenei utasításból származik. Háromévesen kezdett zongorázni, versenyeket nyert, és úgy tervezte, zongoraművész lesz belőle, ám egyetemi tanulmányai során egyre inkább a politika, azon belül is a nemzetközi kapcsolatok felé fordult az érdeklődése. A klasszikus zene iránti szeretete azonban megmaradt, és baráti körben továbbra is szívesen zenél.

A jótékonysági koncertet a Pulmonális Hypertensio Társaság szervezte azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet erre a gyakran végzetes kimenetelű betegségre, melyben mintegy százezren szenvednek szerte a világon. Az est énekesnőjénél, Charity Sunshine-nál, aki a magyar származású Tom Lantos képviselő unokája, egy éve diagnosztizálták a kórt. Ennek ellenére folytatta pályafutását: koncertezett Magyarországon, Dániában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Kennedy Centerben ezúttal Verdi, Mozart és Jerome Kern műveit énekelte.