Emma

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok

2005.06.22. 00:00

Programkereső

A több mint hetven éves múlttal rendelkező Szegedi Szabadtéri Játékok ebben az évben is színes kínálattal várja a látogatókat július 1. és augusztus 21. között: az opera, az operett, a musical, a jazz és a néptánc kedvelői egyaránt találhatnak kedvükre való programot.

Az idei Szegedi Szabadtéri Játékok a XXI. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál gálaestjével nyílik meg július 1-jén a Dóm téren. A július 2-án is látható előadás sztárvendége Novák Ferenc lesz.

Rálik Szilvia és Paolo Gavanelli főszereplésével újra műsorra tűzték a tavaly óriási sikert aratott Verdi-operát, a Nabuccót, amelynek előadására július 15-én és 17-én (rossz idő esetén 18-án) kerül sor Kesselyák Gergely vezényletével.

Július 16-án a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a világhírű szoprán, Marton Éva mesterkurzusának fiatal énekesei adnak koncertet. Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség július 29-én, 30-án és 31-én.

Az immár nyolcadik éve megrendezett Dómdixie Gála vendége Szulák Andrea lesz augusztus 6-án. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház koprodukcióban létrejött musicalében, Presgurvic Rómeó és Júlia című művében Szinetár Dórát és Dolhai Attilát hallhatja a publikum augusztus 12-én, 13-án, 14-én, 18-án, 19-én, 20-án és 21-én (esőnap: augusztus 15. és 22.). Az előadás rendezője Kerényi Miklós Gábor.

94cc2378-6da0-49d6-9d08-fb1df569e2b8

A Dóm tér mellett egy új helyszín, az Újszegedi Szabadtéri Színpad is változatos műfajú produkciókkal várja az érdeklődőket július 1. és augusztus 6. között. Az Újszegedi Színpad nyitóprogramja július 1-jén és 3-án a Szolnoki Szigligeti Színház nagy sikerrel játszott musicale, az Alul semmi lesz.

A fesztivál önálló produkciójaként kerül színpadra július 22-én, 23-án és 24-én Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében a János vitéz című daljáték, amely az egész család számára könnyed szórakozást ígér: az előadásban keveredik mese és zene, opera és népdal, ahogy a rendező megfogalmazta: „…kis magyar zenés édesség Petőfi Sándor nyomán.”

A jazzkedvelő közönséget a Szakcsi Gypsy Jazz, valamint a Babos Project várja július 8-án. A programkínálatban az opera és az operett rajongói is találhatnak kedvükre való szórakozást az augusztus 5-i Operett-, illetve az augusztus 6-i Operagálán.