Zita, Mariann

Nyáron ismét Raiffeisen Koncertek a Bécsi Kávéház teraszán

2005.06.23. 00:00

Programkereső

Tavaly nyáron első alkalommal szórakoztatták kiváló dzsessz zenészek a közönséget a Bécsi Kávéház teraszán, s a sorozat olyan hamar népszerű lett, hogy a koncertek idején általában zsúfolásig megtelt a terasz. A nagy siker után így az idén ismét lesz nyári dzsessz-sorozat a hangulatos környezetben.
0f5a73d3-4dfc-4205-b9b2-5d75121417db

Június 30-tól minden második csütörtökön, 18:00 és 20:00 óra között sokféle zenei világ elevenedik itt meg, hallhatók fiatal tehetségek és már nevet szerzett, befutott zenészek egyaránt. A sorozat koncertjeire a belépés ingyenes. A koncertek pontos helyszíne a Rózsakert Bevásárlóközpont Bécsi Kávézójának terasza, rossz idő esetén a kávéház (1026 Budapest, Gábor Áron u. 74.).

Az első koncerten különleges hangulatra számíthatnak a vendégek: ekkor a 2004-es, II. Országos Bárzongorista Verseny győztese, ifj. Ökrös Ottó zongorázik, aki pillanatokon belül varázsos hangulatot tud teremteni. Pecek Lakatos László és Lakatos Adolf társaságában a dzsessztörténet legszebb dallamai csendülnek fel a kávéház teraszán.

A következő koncerten, július 14-én az idősebb nemzedék nemzetközi elismertségnek is örvendő kiválósága, Pege Aladár Kossuth-díjas nagybőgőművész játszik három zenész társával. Július 28-án ismét fiatal tehetségek következnek: ekkor ifjabb Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, Orbán György bőgőzik s Lakatos Pecek András dobol, aki 2002-ben megnyerte a Magyar Rádió Bartók adó-főszerkesztőség nemzetközi tehetségkutató versenyét, amelyet abban az esztendőben dzsesszdobosok számára indítottak.

A nyári sorozat záró koncertjén, augusztus 11-én a hazai dzsesszélet három meghatározó egyénisége lép fel: Vukán György zongorázik, Egri János bőgőzik, Balázs Elemér dobol. A kitűnő dobos egyébként termékeny alkotói és előadói periódusában lehet, hiszen a Balázs Elemér Group Refrecting sounds – fénytörő hangok című, friss albuma után nemrég, június közepén újabb CD látott napvilágot a zenekartól – ezen a korongon 10 népdal dzsesszfeldolgozása hallható.

A sorozat időpontjai és fellépői:
2005. június 30.
Pecek Lakatos László és zenekara: A jazztörténet legszebb dallamai
Km.: ifj. Ökrös Ottó (zongora), Lakatos Adolf (nagybőgő), Pecek Lakatos László (dob)

2005. július 14.
Pege Quartet
Km.: Pege Aladár (nagybőgő), Koloncsák Zsolt (zongora), Kothencz Tamás (dob), Nagy Balázs (szaxofon)

2005. július 28.
Szakcsi Jr. Bop -bee Trió
Km.: Ifj. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Orbán György (nagybőgő), Lakatos Pecek András (dob)
Vendég: Lakatos Erika (ének)

2005. augusztus 11.
Vukán György és a Creative Art Trio
Km.: Vukán György (zongora), Balázs Elemér (dob), Egri János (nagybőgő)