Pandora, Gabriella

Kulturális fesztivál a Parlament előtt

2005.07.07. 00:00

Programkereső

Második alkalommal rendezik meg a Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivált a Parlament előtt, a Kossuth téren július 8-tól augusztus 7-ig. Az ingyenesen látogatható, igényes szórakozást nyújtó rendezvény programját Szinetár Miklós, a Magyar Állami Operaház nemrég leköszönt intendáns-főigazgatójának művészeti tanácsai alapján állították össze.
1cfc56e7-d543-48cc-858a-d6cd0ba2756d

A fesztivált a Bécsben már tizennégy éve sikeresen működő Bécsi Filmfesztivál alapján rendezik meg. A szervezők arra törekednek, hogy az igényes környezet, a kényelmes székek, valamint a minőségi gasztronómiai ellátás mellett az alkalmazott technikai eszközök is megfelelően magas színvonalúak legyenek. A kivetítők, amelyek a legmodernebb technológiát képviselik, nappali fényviszonyok közötti vetítésre is alkalmasak.

A fesztivál programján klasszikus zenei és balettfilmek, televíziós színházi előadások és régi magyar filmek szerepelnek. Idén új elemként színházi dal- és táncjátékok, operett-előadások és jazz-programok is színesítik a választékot, esténként 22:00 órától pedig élő zongorakísérettel ellátott némafilmeket láthatnak az érdeklődők.

A komolyzene-barátok számára különösen érdekesnek ígérkezik az a sorozat, amelynek keretében Beethoven összes szimfóniáját levetítik majd Herbert von Karajan, illetve Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével. Szombatonként pedig – a heti műsorrendtől eltérően – 19:00 órakor magyarországi premierként egy-egy operafilm lesz látható: a Don Carlos, a Don Giovanni, a Falstaff és a Rózsalovag.

A Parlament előtt ezerötszáz kényelmes ülőhely, valamint a Kárpátia Étterem által üzemeltetett vendéglátó pavilonok várják a filmrajongókat. A szervezők gondoskodunk a kismamákról is – részükre külön pavilont biztosítanak, hogy babájukat elláthassák –, valamint a kerékpárral érkezőknek biztonságos biciklitárolót bocsátanak rendelkezésükre. Állandó mentőszolgálat, idegen nyelveket beszélő hostessek, mozgáskorlátozottak igényeit is kielégítő szociális létesítmények és biztonsági szolgálat gondoskodik a Fesztivál gördülékeny menetéről.

A részletes program és további információk az alábbi honlapon olvashatók.