Fábián, Sebestyén

Nagy sikert aratott a János Vitéz Szegeden

2005.07.29. 00:00

Programkereső

Az Operaház frissen kinevezett főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa rendezte János Vitéz különlegességét a fiatal tehetségek és a gyakorlott művészek közös játéka adta a Szegedi Szabadtéri Játékokon.
97f8794d-bbe0-420f-b9d6-d2d11f20e8ac

Szőcs Artúr és Zöld Csaba, azaz Kukorica Jancsi és Bagó, valamint a daljáték többi fiatal szereplője, az Iluskát alakító Herczenik Anna és a francia királykisasszony szerepében látható Bucsi Annamária is megcsillogtathatta tehetségét a János Vitéz előadásain. Agárdy Gábor nem először öltötte fel a francia király jelmezét, az Újszegedi Szabadtéri Színpad közönsége pedig már színpadra lépésekor tapssal köszöntötte a Nemzet Színészét.

Székhelyi József igazán szórakoztató alakítást nyújtott a gonosz mostoha szerepében: az első felvonásban rikító színekbe öltözött, túlsminkelt asszonyságot jelenített meg, a másodikban pedig „motorizált”, azaz motoron száguldó tréningruhás boszorkaként láthatta a közönség. A fiatal színészek és tapasztalt kollegáik összjátéka mindhárom alkalommal teltházas közönséget vonzott.