Lázár, Olimpia

Nemzetközi Gitárfesztivál Esztergomban

2005.07.29. 00:00

Programkereső

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg Esztergomban a gitárosok legnagyobb és legrégebbi fesztiválját augusztus 6. és 12. között. Az Esztergomi Nemzetközi Gitárfesztivál programját mesterkurzusok, zenekari próbák, hangszerkiállítás, kottavásár, valamint a meghívott művészek koncertjei alkotják.
d16ed3fe-1387-4e6d-8cca-5c4017f7c3c7

Az augusztus 7. és 11. között zajló kurzuson Eötvös József, Martin Myslivecek, Maria-Livia Sao Marcos, Szilvágyi Sándor és Jozef Zsapka irányításával tanulhatnak a növendékek. A Régi Megyeháza dísztermében megrendezett koncertek fellépői között lesz Carlo Marchione (Olaszország), Csáki András (Magyarország), Thibault Cauvin (Franciaország), Lukasz Kuropaczewski (Lengyelország), Wolfgang Lendle (Németország) és Jorgos Panetsos (Görögország/Ausztria).

A rendezvény sztárvendégeként Victor Monge "Serranito" flamenco gitáros, zeneszerző mutatkozik majd be a közönségnek. A XIV. Esztergomi Nemzetközi Gitárfesztivál záróeseménye a fesztivál hallgatóiból alakult Bakfark Bálint Nemzetközi Gitárzenekar koncertje lesz az esztergomi Főszékesegyházban. A zenekart Török Géza, a Magyar Állami Operaház karnagya irányítja majd.

A programsorozatot hangszer- és kottakiállítás egészíti ki, amelynek keretében "rácsos" szerkezetű ausztrál gitárok, George Ziatas, Ashley Sanders új hangszerei és a legendás John Price használt gitárjai lesznek láthatók, hallhatók. A fesztivál ideje alatt a hangszereket kedvezményes áron lehet megvásárolni, illetve megrendelni. A német Chanterelle Kiadó kedvezményes kotta- és CD vásárt tart majd.

KONCERTPROGRAM

Augusztus 6. 18:00
Carlo Marchione (Olaszország) koncertje

Augusztus 7. 19:00
Csáki András (Magyarország) koncertje

Augusztus 8. 19:00
Thibault Cauvin (Franciaország) és Lukasz Kuropaczewski (Lengyelország) koncertje

Augusztus 9. 19:00
Wolfgang Lendle (Németország) koncertje

Augusztus 10. 19:00
Jorgos Panetsos (Görögország/Ausztria) koncertje

Augusztus 11. 19:00
Victor Monge „Serranito” (Spanyolország) flamenco-estje

Augusztus 12. 18:00
Zárókoncert a Bazilikában Vez.: Török Géza, a Magyar Állami Operaház karnagya

További információk az alábbi honlapon, az attacca@t-online.hu e-mail címen és a (30) 289-1239-es telefonszámon kaphatók. Jegyek a Nagymező utcai jegyirodában, a Rózsavölgyi jegyirodában, valamint a helyszínen (Esztergom, Deák F. u. 4.) válthatók.