Béla

Musical Fesztivál 2005

2005.08.01. 00:00

Programkereső

„A világ musicalekben, musicalek Debrecenben” Debrecen ad otthont hazánk és Európa első nagyszabású nemzetközi Musical Fesztiváljának. A hazai színházi szezon kezdete előtt megrendezésre kerülő fesztivál azokat a meghatározó musicaleket gyűjti csokorba, amelyek egyenként is csúcspontjai a tavaszi-nyári kulturális és zenei fesztiváloknak.
8f9df0a7-043f-40c7-88fe-1d1d8281e253

A musical mint a legnépszerűbb és leglátványosabb színházi műfaj minden korosztályt képes megszólítani. Zenés-táncos jellege hidat képez a komoly és könnyedebb színházi előadások között. Energikussága magával ragadja a nézőket és becsalogatja azokat is, akik ugyan kedvelik a műfajt, azonban csak ritkán van lehetőségük megtekinteni egy-egy színvonalas előadást.

A Fesztivál ötletének megszületésekor elsődleges cél volt, hogy sokszínűsége segítse az Európai Unióban élő nemzetek kultúrájának kölcsönös megismerését. A Musical Fesztivál Szervezőiroda célja, hogy a Nemzetközi Visegrádi Alap által is támogatott rendezvény néhány éven belül Európa legnépszerűbb és leglátogatottabb színházi seregszemléje legyen; nemzetközileg is meghatározó kulturális eseménnyé váljon, amely az elkövetkezendő évek során – a város törekvéseivel összhangban – Debrecen és a régió kiemelkedő szimbóluma lesz.

A Fesztiválnak 2005. szeptember 15-21. között a debreceni Főnix Csarnok ad otthont, amely minden évben erre a hétre Európa legnagyobb színházává alakul át. A tervek szerint az esti előadások mellett a nemzetközi és hazai produkciók évről-évre egyre több helyszínen és programmal fogják vendégül látni a közönséget.

Program

Szeptember 15.
Egri Csillagok
Km.: Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Táncegyüttes

Szeptember 16.
Óz, a csodák csodája
Km.: Mladá Grupa Teatralná – Krakkó

Szeptember 17.
Chicago
Km.: Újvidéki Magyar Színház

Szeptember 18.
Micimackó

Szeptember 19.
Cabaret
Km.: Nyitrai Andrej Bagara Színház

Szeptember 21.
Hair
Km.: Zene Theatrum – Debrecen

Info: 1054 Budapest, Kossuth Lajos u. 2/a; tel.: (1) 328-0996; e-mail: musicalfesztival@t-email.hu