Sándor, Ede

Bárka Kikötő a Ráday Kultuccában

2005.08.20. 00:00

Programkereső

A Művészetek Völgyének esszenciáját szállítja Budapestre a Bárka Színház hajója, amely augusztus 26-án vet horgonyt a Ráday Kultuccában. Az augusztus 28-ig tartó, háromnapos Bárka Kikötő Fesztivál koncertekkel, irodalmi beszélgetéssekkel, Meseházzal és színházi előadásokkal várja a kicsiket és a nagyokat.
32089fac-c252-43f0-be97-67172a7b5ed9

A zenei programok fellépői között lesz „a kortárs-, a könnyű- és a népzenét elválasztó senkiföldjén berendezkedett” Balanescu Quartet (Alexander Balanescu – hegedű, brácsa, James Shenton – hegedű, Andrew Parker – brácsa, Nicholas Holland – cselló, Nagy-Britannia), a „világvégi balkántangót” játszó Boris Kovac és a Ladaaba Orchest (Szerbia-Montenegro), valamint a különféle cigány tradíciókból származó dalokat előadó Juhász Miczura Mónika és zenésztársai.

A színpadi műfajok kedvelői Pergolesi Úrhatnám szolgáló című kamaraoperáját hallhatják Kővári Eszter Sára, Szüle Tamás, Ponó Lili és Becási Áron közreműködésével, illetve Stravinsky-Ramuz A katona története című művét tekinthetik meg a Matuz Gergely vezette Marcato Ensemble előadásában.

A teljes, részletes program az alábbi honlapon olvasható.