Konrád

Hangverseny a Prohászka Ottokár Emléktemplomért

2005.08.23. 00:00

Programkereső

A római Pantheon mintájára épült székesfehérvári Prohászka Ottokár Emléktemplomban (Kaszap István u. 1.) hatodik éve rendezik meg az épület felújítását is segítő hangversenysorozatot, amelynek következő koncertjén, augusztus 26-án 18:30-kor Somogyi-Tóth Dániel játékát hallhatja a közönség. Közreműködik Tompa Ákos (trombita).
645ceb74-6803-4387-be25-37fdb40dba6e

A hangversenysorozat 1999-től szinte teljes mértékben végigkísérte a templom nagyszabású felújításának menetét. A koncertek önkéntes adományokból álló bevételét teljes egészében a renoválásra fordították; a még hátralévő feladatok közé tartozik a templom belső kifestése, illetve az akusztika kérdésének megoldására.

Az augusztus 26-i hangversenyen egy kivetítőnek köszönhetően a templomban ülő közönség nem csak hallja, de láthatja is majd az orgonistát, Somogyi-Tóth Dánielt. A művész 1981-ben született Budapesten. A Bartók Béla Konzervatóriumot 1995 és 1999 között zongora és zeneszerzés szakon végezte el. 1999 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója karmester és orgona szakon, professzorai Gál Tamás és Lehotka Gábor. Tanulmányai mellett Lukács Ervin, Jurij Szimonov és Rudolf Barsai mesterkurzusain vett részt. 2000 óta a Danubia Szimfonikus Zenekar, 2002 óta pedig a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar állandó orgonistája, zongoristája és csembalistája. Zenekari tagként vagy szólistaként Zürichben, Rómában, Stuttgartban, Prágában, Chateauroux-ban és Barcelonaban lépett fel, és olyan világhírű művészekkel dolgozott együtt, mint Sir Neville Marriner, Jurij Szimonov, Ligeti András vagy Bobby McFerrin. A Magyar Rádió és Televízió évek óta számos produkcióját rögzíti.