Konrád

Horgonyt le! - Bárka Fesztivál a Kultuccában

2005.08.25. 00:00

Programkereső

Idén harmadik alkalommal vet horgonyt a Bárka Kikötő a Ráday Kultuccában 2005. augusztus 26. és 28. között. A három napos, ingyenes programsorozat olyan különlegességeket nyújt, mint a Balanescu Quartet, Boris Kovac vagy Mitsoura koncertje a Bakáts téri Nagyszínpadon.
a648270b-271e-4c68-9582-285288d20396

Láthatjuk továbbá Buster Keaton némafilmjeit, amelyeknek hangosságáért Lamm Dávid és barátai felelnek;a Ráday utca multikulturális fesztiválhajója pedig a Művészetek Völgyéből érkezik a Bakáts térre, hogy a Káli-medence tíz napos összművészeti fesztiváljának esszenciáját hozza el Budapestre. A Bárka a pulai „kikötői rend” alapján építi fel a Ráday utcai programot is: kiállítások, zöldek, napfényműterem, meseház várja a kicsiket és a nagyokat. A három napos ingyenes fesztivál programokat kínál az irodalom, a klasszikus- és a könnyűzene, valamint a film rajongói számára.

Esténként a Bakáts téri Nagyszínpadon olyan világhírű zenészek lépnek fel, mint a Balanescu Quartet Nagy-Britanniából, a Pulán nagy sikert aratott Boris Kovac és a Ladaaba Orchest Szerbia-Montenegróból, valamint Mitsoura, azaz Juhász Miczura Mónika összetéveszthetetlen hangjával és egyedi előadói tehetségével. Az esti koncertek előtt T. S. Eliot verseket hallhatnak az érdeklődők Újhelyi Kinga és a Zakota együttes előadásában, megismerhetik az Úrhatnám szolgáló esetét egy XVII-XVIII. századi üde zenéjű vígoperába bújtatva, valamint Stravinsky-Ramuz A katona története című művét. Megtudhatjuk, milyen beszélgetőtárs Háy János, aki Garaczi Lászlót, Parti Nagy Lajost és Marno Jánost látja vendégül a (Nem) mindennapi irodalomban; Buster Keaton némafilmjeire Lamm Dávid és barátai imporvizálnak majd. Baráth Ferenc színházi plakátjaiból, Révész Róbert színházi fotóiból és Cseh András festményeiből nyílik kiállítás az utcában. A Zöldsátorban pedig hulladék papírból készíthetünk egyedi téglákat, montázst vagy képeslapot…