Emma

Az Alba Regia Táncegyüttes a Hagyományok Házában

2005.08.29. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza Vásárhelyi László táncszínpadán bemutatkozási lehetőséghez juthatnak kiemelkedő tudású, nem hivatásos együttesek is. Augusztus 30-án 20:00 órától az Alba Regia Táncegyüttes előadását láthatják az érdeklődők.
f2148197-b801-4c87-a602-abc54b3d727a

Az együttest 1949-ben alapították a néptáncot szerető elődök, azóta számtalan eredmény és kitüntetés tanúsítja tagjainak kiváló munkáját. A valamennyi magyar néptáncfesztiválon résztvevő Alba Regia különböző koreográfiáival számos elismerést és díjat gyűjtött be az egyéni, a kamara- és az együttesi kategóriákban egyaránt. A magyarországi néptáncegyüttesek minősítő rendszerében igen előkelő helyet kapott. 1994-ben elnyerte a hamburgi FVS Alapítvány „Európa-díj a Népművészetért” elismerését, amelyet nemzetközi kuratórium ítél oda minden évben.

Mintegy ötszáz fiatal – óvodás kortól harminc éves korig – tizenkét csoportban biztosítja az együttes folyamatos utánpótlását. Műsoraik a magyar nyelvterület táncainak és dalainak bemutatására épülnek. Az Alba Regia táncosai Európa valamennyi országában, továbbá Észak-Afrikában, Kanadában, Kínában és Indiában is igen nagy sikert arattak fellépéseikkel. Előadásaikat táncszínházi produkciók is színesítik. Az együttes vezetői Majoros Andor és Majoros Róbert, kísérő zenekaruk a Galiba Zenekar.