Benedek

A világzene sztárjai a VIDOR Fesztiválon

2005.09.01. 00:00

Programkereső

A VIdámság és a Derű ORszágos Seregszemléjét negyedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán szeptember 2. és 10. között. A minőségi szórakoztatás, az igényes humor számos művészeti ágazatot felölelő fesztiválján neves zenészekkel, együttesekkel találkozhatnak a világzene rajongói.
98843af6-479f-46a5-a2c3-039ea1c10569

A Kossuth téren minden nap két ingyenes koncerttel várják az érdeklődőket. A fellépők között olyan világsztárok lesznek, mint a tizenhárom tagú kubai együttes, a Compay Segundo Orchestra, amely most először lép fel Magyarországon; a szintén tizenhárom tagú francia zenekar, a némi sanzonnal, rap-pel és reggae-vel fűszerezett latin muzsikát játszó La Familia; a Goran Bregovic Wedding and Funeral Orchestra, amelynek vezetője olyan kultuszfilmek zenéjét írta, mint az Arizóniai álmodozók, az Underground vagy a Cigányok ideje; vagy a hetvenhét évesen is lenyűgözően könnyed és szellemes zongorista, Maurice el Médioni. A hazai együttesek közül többek között a Romano Drom, a Vujicsics, a Hétrét, a Muzsikás és a Csík Zenekar lép a közönség elé.

A fesztivál keretében klasszikus és népzenei koncertekre is ellátogathatnak a vidorságra vágyók: a nyíregyházi McDonald'sban például nem csak az olaj sercegését, de klasszikus fuvola- és gitárzenét, kórusmuzsikát, dalokat és rézfúvós kamarazenét is hallhatnak majd a betérők.

A teljes, részletes program az alábbi honlapon olvasható.