Mátyás

Jótékonysági koncert az idősekért

2005.09.08. 00:00

Programkereső

Egy Kolozsváron létrehozandó öregotthonért ad jótékonysági koncertet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara szeptember 15-én 19:30-kor a Zeneakadémia Nagytermében. A Kovács László vezette együttes Beethoven D-dúr hegedűversenyét és VI. “Pastoral” szimfóniáját játssza, a versenymű szólistája Béres Melinda kolozsvári hegedűművész lesz.
fa13e0e2-7d55-4eac-af52-976da114b025

Kolozsváron két magyar öregotthon működik, amelyek összesen huszonkét idős ember ellátását biztosítják. Az igény ennél sokkal nagyobb: hosszú várakozó listák bizonyítják, hogy sok idős embernek megoldatlan a helyzete. A Farkas Utcai Református Gyülekezet egy negyvenöt férőhelyes öregotthont létesítene a városban egy új imaházzal együtt, ehhez azonban anyagi támogatásra van szükség.

A Kolozsvár–Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora, Balázs Attila 2005 elején kérte fel a Magyar Rádió Ének- és Zenekarát, hogy jótékonysági koncertekkel segítse a terv megvalósítását. Az együttesek az ügy mellé álltak: május folyamán már tartottak két jótékonysági koncertet Erdélyben. A szeptember 15-i hangversenyre a belépés díjtalan, a Kolozsvár–Belvárosi Református Egyházközség vezetősége azonban szívesen fogad adományokat az öregotthon létrehozására.

A rendezvény fővédnöke Harragh Péter, a Magyar Parlament alelnöke, védnökök: Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és Dr. Papp Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke.