Bernadett

Virrasztás Bartók Béláért

2005.09.08. 00:00

Programkereső

Egyszeri és megismételhetetlen eseményre kerül sor 2005. szeptember 25-én este 23:00 órától a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében. Bartók Béla halálának hatvanadik évfordulója előestéjén „virrasztási” koncertre várják az érdeklődőket, amelyen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar lép fel Kocsis Zoltán vezényletével.
c28a853a-e774-4b75-b790-732afcde3e7f

Csak ez alkalommal látható a teremben az a kamara-kiállítás, amelyhez a nagy zeneszerző személyes relikviáit a Magyarországon élő Bartók-örökösök kölcsönzik. A hangversenyen elhangzik Bartók Román tánc (op. 8/a), Román népi táncok, Erdélyi táncok, Magyar parasztdalok, Magyar képek, valamint Concerto című műve.

A program második részét a Duna Televízió élőben közvetíti a tengeren túlra is. Az eseményhez pontban éjfélkor műholdas kapcsolással csatlakozik a New York-i Magyar Kulturális Intézet szervezésében a New York-i Angel Orensanz Center közönsége. Az adást a többi magyar kulturális intézet vendégei is láthatják: összesen huszonkilenc ország közönsége lehet fül- és szemtanúja a jubileumi Bartók-évet bevezető különleges hangversenynek.

(A koncert végén buszjárat vehető igénybe a pesti és budai oldalra is.)