Klaudia

Az oroszok már az A38-on vannak

2005.09.09. 00:00

Programkereső

Az A38 Hajó legénysége elhatározta, hogy a 2005-ös őszi szezon rendezvényáradatát tematikus hétvégékbe, sorozatokba és fesztiválokba rendezi. A hétvégék sorát az Orosz Kulturális Évad A38-as eseményei nyitják meg szeptember 9-10-én.
d48189ba-24cf-4ce4-85fe-b86a984e93b8

Irodalom, zene, gasztronómia – ma és holnap az öt érzéknek hódol az A38 Hajó. Szeptember 9-én 21:00 órától a Másféllel és Grencsó Istvánnal közösen lép fel a Deti Picasso, Oroszország legjobb jazz-triója. A „Picasso Gyermekei” különleges színfoltja az orosz klubkultúrának. Dinamikus, táncos zenéjükben sok kísérleti elem is található, s a tagokra hatással volt az örmény népzene is. Ez utóbbiban nagy szerepe volt az együttes énekesnőjének, Gaya Arutiuniannak, akinek fotói is megtekinthetők az A38 éttermében. A Másfél zenéjének jellemzője, hogy átlépi a stílusok közötti korlátokat, kísérletezik a dub, a jazz, az acid jazz, a drum’n’bass elemeivel.

Szeptember 10-én 21:00 órától a Volkov Trió, Oroszország egyik legaktívabb zenei társulása játszik az A38-on. A bőgős Vladimis Volkov, a gitáros Szvjatoszlav Kuraszov és a dobos Gyenyisz Szladkevics rockos beütésű jazzt játszik. A trióhoz a világszerte ismert hegedűvirtuóz, Lantos Zoltán csatlakozik ezen az estén.

Az irodalmi programok keretében Orosz Rulett címmel a Litera című internetes irodalmi folyóirat ünnepli a fedélzeten harmadik születésnapját 9-én 19:00 órától, másnap este héttől pedig Vlagyimir Szorokin íróval, a Jég és a Kékháj szerzőjével beszélget Goretity József irodalomtörténész, fordító. Az eseményeket vodkakóstolás és orosz ínyencségek teszik még vonzóbbá.