Emőke

Operacsillagok újra egy színpadon

2005.09.13. 00:00

Programkereső

A tavalyi nagysikerű koncert után ismét Operacsillagok Gálakoncertet szerveznek a Budapesti Kongresszusi Központban. Az október 3-i esten az operairodalom legnépszerűbb áriái eredeti nyelven, nagyzenekari kísérettel csendülnek fel huszonöt énekes előadásában.
5526e3f7-a856-4a7b-94c9-96aa4b7bbacf

A Filharmóniai Társaság zenekarát Kovács János Kossuth-díjas érdemes művész vezényli. A koncertet a Magyar Rádió Bartók adója élőben közvetíti, s a tervek szerint a Magyar Televízió és a Duna Televízió egy későbbi időpontban, felvételről sugározza majd a hangversenyt.

Az énekesekkel az Operacsillagok – függöny mögött című könyvben is találkozhatnak az érdeklődők. A kiadvány első kötete 2004 novemberében jelent meg a Helikon Kiadó gondozásában. A témához az InfoRádió egy műsora is kapcsolódik: a tavalyi sorozat novemberben folytatódik, hétvégenként egy-egy félórás adás lesz hallható.

Az Operacsillagok immár mozgalommá terebélyesedett: 2005 tavaszán hívták életre Budapesten az Operacsillagok Klubot, amelynek keretében a műfaj kedvelői személyesen is találkozhatnak a művészekkel. A Klub rendezvényei októberben folytatódnak.

A gálakoncert producere Őszy-Tóth Gábriel, fővédnöke Bozóki András kulturális miniszter.