Benedek

Jazzünnep Kapolcson

2005.09.15. 00:00

Programkereső

Nem csak a Művészetek Völgye programjain telik meg a leghíresebb fesztiválfaluként híressé vált dunántúli település: Kapolcs. Köszönhetően a Malompart Kulturális és Turisztikai Központ lelkes szervezőinek, és a tapolcai Hungest Hotel Pelion összefogásának, a legkitűnőbb jazz zenészek koncertjeit hallgathatják jövő szombaton a műfaj barátai és az érdeklődők. A Pelon Jazz fesztiválon fellép többek közt Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György.

Más hírességek mellett Szakcsi Lakatos Béla, Vukán György, az Új Magyar Gipsy Jazz, Fábián Juli Jazz Band, Bolla Gábor Quartet, Gyárfás István Trió és Deseő Csaba lép fel szeptember 23-24-én a Hunguest Hotel Pelion Tapolca és a kapolcsi Malompart Kulturális és Turisztikai Központban rendzendő jazz fesztiválon, mely a késő nyár egyik kulturális csemegéjének ígérkezik - hangzottt el a taplocai Pelion Hotelben tartott sajtótájékoztatón tegnap. A hagyománytermtés szándékával létrehívott fesztivál két helyszínen várja a látogatókat. Az egyik a Tapolcai Hungest Hotel Pelion, ahol jövő pénteken a Gyárfás István Trió lép fel. A nagyközönség számára viszont a kapolcsi Malompart Kulturális és Turisztikai Központ mellett megrendezett szombati buli lesz várhatóan a legizgalmasabb. A felújított vízimalom mellett, hatalmas rendezvénysátor, 160 fős étterem, két hektáros park várja a vendégeket. Délután egy órakor kezdődik Fábián Juli Jazz Band és Bolla Gábor Quartet koncertjével a késő estig tartó vigadalom. Délután négy órától este nyolcig Gyárfás István Trió, Deseő Csaba, Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla és az Új Magyar Gipsy Jazz játszanak. A fellépők nemcsak külön-külön adnak koncertet, hanem különböző variációkban, a helyszínen létrejövő formációkban is szórakoztatják a Kapolcsra látogató közönséget. Este nyolc órától jazz koncertfilmek vetítésével folytatódik a nap programja.

A szervezőktől megtudtuk, a bevétel egy részét a zeneoktatás támogatására ajánlják fel a szervezők. A környék általános és középiskolái részesülnek az adományból.

A kapolcsi Malompart Kulturális és Turisztikai Központ gyönyörű természeti környezetben, a település Monostorapáti felőli szélén terül el. Az Eger patakot hangulatos hidak ívelik át. A színpadi fénytechnikán túlmenően 8 méter magasan világító hélium gömb szórja a fényt. Üde színfolt az eredeti formájában szépen megőrzött, 1800-as évek végén készített óriás szőlőprés, kerekes kút, és a malomkerék.

A Malompart Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója, Princz György hangsúlyozta, céljuk többek között az, hogy a Művészetek Völgye fesztivál után is Kapolcsra vonzzák az érdeklődő közönséget. A rendezvénynek kitűnő hátországot jelent a Hunguest Hotel Pelion Tapolca, ahol rossz idő esetén a koncertek is megtarthatók. Jegyek a helyszínen, illetve a Ticket Expressz irodáiban kaphatók.