Emőke

A kis herceg - meseopera a Művészetek Palotájában

2005.09.16. 00:00

Programkereső

Rachel Portman Saint-Exupéry örökérvényű meséje alapján készült operája már 2003-as bemutatóján zajos sikert aratott, s a BBC-Sony koprodukciójában készült filmváltozat fogadtatása is felülmúlt minden várakozást. 2005. október 4-én és 10-én, a Művészetek Palotája és a Fidelio közös produkciójában a hazai közönség néhány nappal a New York-i premiert megelőzően ismerheti meg ezt a művet.
bb31044a-435c-47d1-a8b1-2d2ebeaa597f

Számtalan sikeres filmzenével a háta mögött – Portman az első nő, aki zenei Oscar-díjat kapott – a Londonban élő alkotó kivételes érzékenységgel nyúlt Saint-Exupéry időtlen és különös meséjéhez. Mert a kis herceg története a valóságról szól, sőt, a lényegről: a felelősségről és a szeretetről. Családi opera? Bizonyos szempontból igen. A mű elvarázsolja a gyermekeket – miközben a messzi bolygóról idecsöppent kisfiú által tartott tükörben boldog-fájdalmasan fedezhetjük fel egykori jobb önmagunkat.

A kis herceg-produkcióról részletes információkat az alábbi linken elérhető microsite-on olvashat. Érdemes figyelemmel kísérni játékainkat is, ahol a következő hetekben folyamatosan jegyeket lehet nyerni az előadásokra!