Gerzson

A Hófehérkével indult az évad Erkel Színházban

2005.09.23. 00:00

Programkereső

A Hófehérke és a 7 törpe című balettelőadással nyitotta meg kapuit szeptember 21-én este a Magyar Állami Operaház másik játszóhelye, az Erkel Színház. A táncjáték szövegkönyvét a Grimm testvérek meséje alapján írta, a koreográfiát készítette, betanította és rendezte ifj. Harangozó Gyula.
d1902094-77e4-4b46-9a8f-2218d48e83dc

A „multigenerációs” mesebalett koreográfiája, a Kentaur tervezte különleges színpadi látvány és Kocsák Tibor friss zenéje egyszerre szól gyermekekhez és felnőttekhez. Hófehérke szerepében Gyarmati Zsófia, a Mostoha szerepében pedig a Kossuth-díjas Hágai Katalin táncolt. A díszleteket Kentaur tervezte, akinek nevéhez számos magyar és külföldi színházi és filmes munkája mellett az Operaházban a Pillangóasszony, a Faust és a Gianni Schicchi díszletei fűződnek. A Hófehérke jelmeztervezője Velich Rita, aki többek között a Szöktetés a szerájból, a Norma, a Coppélia és a Rigoletto jelmezterveit készítette.

A Balettegyüttes már blokkrendszerben játszik

Az előre tervezhető, átlátható és költséghatékony blokkrendszer sikerét a balett-társulat már bizonyította, hiszen a balettelőadásokat a tavaly novemberi Hóhérke előadás bemutatójától kezdve már ebben a rendszerben játsszák. A Hófehérke és a 7 törpe az idei évadban először öt alkalommal, szeptember 21-25-ig, októberben négy alkalmommal, 27-30-ig, november utolsó napjától pedig szintén négy egymást követő este kerül színpadra.