Klaudia

Nemzetközi UNESCO-konferenciák a művészeti nevelésért

2005.09.30. 00:00

Programkereső

A művészeti nevelésről szervez világkonferenciát az UNESCO és a portugál kormány 2006 márciusában Lisszabonban. A rendezvény a Building Creative Capacities for the 21st Century (hozzávetőleg: "kreatív képességek kialakítása a 21. század számára/a 21. századi emberért") címet viseli.
65d5e581-1d2c-4c42-baae-7276a7be726f

Az oktatási és kulturális minisztériumok, a nemzeti UNESCO-bizottságok, valamint a művészeti nevelés területén tevékenykedő civil szervezetek képviselői mellett művészeket, szakértőket, tudományos kutatókat hívnak meg az eseményre, több mint hatszáz főt a világ minden részéből.

A világkonferencia előtt különböző földrészeken öt nemzetközi előkészítő konferenciát tartottak, illetve tartanak. A huszonöt országból érkezett hatvan szakértő részvételével lezajlott európai–észak-amerikai regionális előkészítő konferenciára 2005. szeptember 8-tól 11-ig került sor Litvánia fővárosában, Vilniusban. Magyarországot a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közigazgatási államtitkára, Dr. Benedek András, valamint a Magyar UNESCO Bizottság által is támogatott Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület tagjaként Solymosi Tari Emőke zenetörténész képviselte.