Antal, Antónia

Formabontó kamaraestek a Zeneszalonnal

2005.10.04. 00:00

Programkereső

Az idén tavasszal Zeneszalon címmel elindult kezdeményezés, amely az egykori szalonok, e közösség- és közönség- formáló művészeti műhelyek világát kívánja feleleveníteni, október 6-án mutatja be első vonós kamaraestjét egy kevéssé szokványos helyszínen: a Hármashatárhegy csúcsán lévő Udvarház Étterem nagy rendezvénytermében.
7f8cb3b4-22f5-4d59-b703-eeede2a7e833

Az esten az Akadémia Quartet lép fel Szilasi Alex közreműködésével. A Zeneszalon másik sorozata Szilasi Alex zongoraestjeivel október 28-án kezdődik az MTA Dísztermében.

A Zeneszalon első teljes évadjának programjai mind helyszíneikben, mind felfogásukban újszerűek: több estből álló sorozatai áttekintést adnak egy-egy fontos zenei témáról. Elsőnek a vonósnégyes-irodalom, illetve a zongorás kamarazene különböző arcait mutatják be, előbbit – borkóstolós falatozással egybekötve – az Udvarház Étteremben, utóbbit egy tárlatvezetéssel egybekötött koncerttel az MTA termeiben. A folytatás is ígéretes: januártól négy koncerten mutatják be a klasszikus kamarazene és a világzene kapcsolódásait a Telekom Zeneházban.

A részletes program és további információk a Zeneszalon honlapján olvashatók.