Eleonóra

Fugato az Almássy téren

2005.10.06. 00:00

Programkereső

A Fugato Komoly-könnyűzenei Szimfonikus Zenekar 2000-ben alakult a Városmajori Gimnáziumban azzal a céllal, hogy komolyzenei értékeket közvetítsen a könnyűzenén keresztül, illetve hogy a kizárólag komolyzenében gondolkodók számára ablakot nyisson a progresszív könnyű műfajok és a jazz felé.
78e7d148-7a48-4f34-8c6e-dee4e0b72379

A kísérleti jelleggel alakult zenekar néhány év alatt kinőtte magát a gimnazista közegből, zeneakadémista és konzervatóriumi zenészekkel bővült, és számos sikeres koncertet adott Budapesten (pl.: Petőfi Csarnok, Millenáris, Fővárosi Művelődési Ház, MOM Művelődési Központ) és vidéken is. Repertoárjukat számos műfaj és stílus színesíti. A szerzemények között éppúgy találunk komolyabb, szimfonikus műveket, mint jazzes, rockos darabokat, középkori stílusgyakorlatokat vagy szintetizátoros fantáziákat. A zenekar vezetője és zeneszerzője Alpár Balázs. 2004 őszén került a boltokba a Zenekar első albuma a Periferic Records gondozásában Neander-variációk címmel.

A Fugato Orchestra október 17-én, este nyolc órától a felújított Almássy Téri Szabadidőközpontban ad koncertet. A koncerten többek között az immár nemzetközi sikerű Neander-variációk című lemezről is elhangzanak darabok.