Mátyás

A „jövő művészei” az Őszi Fesztiválon

2005.10.08. 00:00

Programkereső

A Nemzeti Kulturális Alapprogram az idei Őszi Fesztiválon tizennyolc produkciót támogat a „Jövő művészei – művészek a jövőnek” program keretében. A nyolc művészeti kuratórium által közösen életre hívott kezdeményezés pályájuk előtt vagy elején álló fiatal művészek támogatását tűzte ki célul. Az Őszi Fesztiválon az alábbi fiatal zenészek koncertjét támogatja az NKA programja.
281dd196-2ca5-4030-9cd0-9ff77f1415bf

Az NKA „Jövő művészei – művészek a jövőnek” elnevezésű programja a következő komolyzenei eseményeket támogatja az Őszi Fesztiválon:

Az Ewald Rézfúvós Kvintett kortárszenei koncertjét, melyre október 15-én kerül sor a Magyar Rádió Márványtermében.

Az Accord Vonósnégyes október 15-i koncertjét a Ferenciek terei metróállomás peronján, amelyen Pärt- és Tippett-kvartettek mellett elhangzik Schönberg zenetörténeti jelentőségű II. (fisz-moll) vonósnégyese Gál Gabi (szoprán) közreműködésével. A koncert éjfélkor kezdődik.

A sokszoros díjnyertes Victoria Kamarakórus Arvo Pärt előtt tisztelgő október 16-i koncertjét, amelyen Pärt-művek mellett Zombola Péter és Cser Ádám néhány kompozíciója is elhangzik.

Horváth Balázs október 17-i DLA-Mesterkoncertjét, amelyen a zeneszerzés fiatal doktorának elmúlt öt évben keletkezett kompozíciói szólalnak meg, többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara által rendelt Gabrieli kommentárok.

A Somogyi Vonósnégyes október 19-i koncertjét, amelyen Samuel Barber és Charles Ives egy-egy vonósnégyese mellett az idén hetvenöt éves Soproni József IX. kvartettje is hallható lesz.

Fassang László és Vincent Lê Quang (F) október 19-i orgona-szaxofon estjét, amelynek címe Bach és kortárs improvizációk.

A koncertek részletes műsora olvasható a Fidelio koncertnaptárában vagy a Budapesti Őszi Fesztivál honlapján.