Géza

A Pro Musica az Európai Kultúrák Rádiós Napján

2005.10.14. 00:00

Programkereső

A berlini RBB rádió (a volt SFB) az Európa Tanács, az Európai Parlament és az EBU (European Broadcasting Union) védnökségével együtt idén második alkalommal rendezi meg az Európai Kultúrák Rádiós Napját 2005. október 16-án.
1549f1a2-9c40-4436-a424-78270297e431

Ezen a napon a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió is bekapcsolódik a nagyszabású programba, melynek egyik eseménye a Kölni Filharmóniában este nyolc órától veszi kezdetét. A BBC Rádió által sok éve alapított „Let the Peoples Sing” (Énekeljetek Népek) kórusversenyt a Bartók Rádió egyenes adásban közvetíti, ahol a különböző kategóriákban induló kórusok közül végül a zsűri által legkiválóbbnak tartott énekkar nyeri el a verseny nagydíját, az „Ezüst Rózsakelyhet”.

Két esztendővel ezelőtt a Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykar nyerte el ezt a különleges megtiszteltetést jelentő vándordíjat. A mostani alkalommal Kölnben a verseny fénypontjaként egy rövid programmal lépnek fel a nyíregyházi lányok, és az idén legjobbnak tartott kórusnak ők adják tovább a serleget.