Eleonóra

Elmarad az Anyegin

2005.10.17. 00:00

Programkereső

Az Anyegin bemutatója helyett a Bohéméletet és a Pillangóasszonyt adja elő a Magyar Állami Operaház decemberben. A premiert elsősorban szervezési, művészeti okok miatt váltja fel a Ház repertoárján korábban is nagy sikerrel játszott két darab.
2277f62f-d1e5-4595-a423-224b3d8b45e7

„Alapvető célunk és feladatunk az, hogy megfelelő művészeti színvonalú előadásokat biztosítsunk az Operaház közönsége számára. Az Anyegin estében azt kellett látnunk, hogy bármennyire is szeretnénk, az idő rövidsége miatt ez nem lehetséges. Kovalik Balázs rendezővel az elmúlt hetekben kerestük a megoldásokat, de a rendelkezésre álló igen rövid időben nem tudtunk felállítani olyan próbarendet, amely biztosította volna a művészek megfelelő felkészülését, és egy komplett, minden szempontból magas színvonalú előadás színpadra vitelét. A Bohémélet és a Pillangóasszony régóta óriási sikerrel szerepel a repertoárunkon, így a közönség olyan elsőrangú előadást tekinthet majd meg, amilyet mindenkor elvár tőlünk” – mondta Kesselyák Gergely művészeti igazgató a változással kapcsolatban.

Az évad többi bemutatóját nem érinti a változás: október eleje óta óriási sikerrel játssza A próba című rockbalettet az Erkel Színház, márciusban színpadra kerül egy különleges Bartók-hármas – A kékszakállú herceg vára, A fából faragott királyfi és A csodálatos mandarin –, ezt pedig májusban Wagner A nürnbergi mesterdalnokok című vígoperájának premierje követi.